Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργική γραφή για μικρούς και μεγάλους




Εκφραστείτε απλά κι ελεύθερα


Η γραφή είναι λύτρωση, η γραφή είναι φυγή αλλά η γραφή μπορεί τελικά να αποβεί κι ένα ευχάριστο, δημιουργικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Η ΄Ηρα εκδοτική ξεκινά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης για ενήλικες, εφήβους και παιδιά στην πόλη του Βόλου στο CAFE' DE FLORE(Αντωνοπούλου 33 ).
Οι ενήλικες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εκφράζονται ελεύθερα κι αβίαστα ακούγοντας μουσική με την καθοδηγητική-εμψυχωτική παρέμβαση του φιλόλογου Διονύση Λεϊμονή. Λεξοπαιχνίδια, γραφή ιστοριών, θεατρικών, στιχουργημάτων χωρίς βραβεία και επαίνους με μοναδικό κέρδος τη χαρά της δημιουργίας και της συντροφικότητας με χαμηλό κόστος σεβόμενοι και κατανοώντας την αρνητική οικονομική συγκυρία των ημερών μας. Οι καλύτερες ιστορίες θα συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση από την ΄Ηρα Εκδοτική.
Είναι πραγματικά εκπληκτικό τι μπορεί να γράψει ο άνθρωπος μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, όταν καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα «πρέπει» και τα «γιατί» που τον ταλανίζουν καθημερινά.
Αυτό όμως που πραγματικά εκπλήσσει είναι η αποκάλυψη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών μας, όταν σε ένα ήρεμο, ιδανικό περιβάλλον τα παιδιά θα ακούνε όμορφες ιστορίες-παραμύθια ή θα δημιουργούν τα ίδια τη δική τους από κοινού ιστορία βελτιώνοντας την έκφρασή τους και μαθαίνοντας σε μια συνεργατική διαδικασία εξωτερίκευσης σκέψεων και συναισθημάτων.
Παράλληλα η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνομηλίκων θα εξασφαλίσει ήρεμο, χαλαρό και φιλικό κλίμα όπου όλοι μας μικροί μεγάλοι θα μπορούμε πραγματικά να ασκηθούμε στην τέχνη της γραφής εγκαταλείποντας φοβίες κι αναστολές καθώς θα αισθανόμαστε πραγματικά μια δεμένη, δημιουργική ομάδα απολαμβάνοντας το γοητευτικό παιχνίδι με τις λέξεις και τη μουσική. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και μηνιαίες συναντήσεις με αξιόλογους συγγραφείς-δημιουργούς σε ανοιχτές εκδηλώσεις ανταλλαγής απόψεων και ιδεών.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη ως τον Μάιο κι οι αποδέκτες της πρόσκλησης είναι πολίτες πάσης ηλικίας με μόνη προϋπόθεση να αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση ασκούμενοι σε μια δημιουργική τέχνη που κρύβει πραγματικά ανείπωτη ικανοποίηση και χαρά.

Λειτουργούν τα τμήματα:
Παιδικό κάθε Δευτέρα 5-6μ.μ ή Τρίτη 5.30-6.30μ.μ.
Ενηλίκων: Τετάρτη 5-6μ.μ.
Πληροφορίες: Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6943493223, 6974168584, 6973694826 ή στείλτε email στα: maria.arfe@hotmail.com και leimont@gmail.com
Πηγή : MagnesiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: