Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Το αυτοκίνητο (μια σπουδαία εφεύρεση)

                                       

«Δε θα υπάρξουν ποτέ πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, δεν θα βρεθούν τόσοι σωφέρ να τα οδηγήσουν», Gottlieb Daimler, εφευρέτης αυτοκινήτου και διευθυντής της εταιρίας Mercedes-Benz, το έτος 1901.Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι…
Πριν από εκατό περίπου χρόνια δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί τις διαφορές που θα έφερνε το αυτοκίνητο, όχι μόνο στη ζωή του ανθρώπου, αλλά και στον πλανήτη τον ίδιο. Πόσο μάλλον εκείνοι οι πρωτοπόροι των τεσσάρων τροχών, που προσπάθησαν να βρουν μια εναλλακτική κινητήρια δύναμη για τις άμαξες τους, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα άλογα.
Παρά τις δυσκολίες, όμως, που αντιμετωπίζει κάθε μεγάλη εφεύρεση στη γέννησή της τα πειράματα πέτυχαν και γρήγορα το αυτοκίνητο έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας του ανθρώπου πάνω στη γη. Το αυτοκίνητο τελειοποιήθηκε, έγινε πιο οικονομικό και η παραγωγή του έγινε μαζική.
Κι ενώ στις αρχές του αιώνα διψήφιοι αριθμοί χιλιομέτρων την ώρα θεωρούνταν υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες, σήμερα τριψήφιοι αριθμοί χλμ/ώρα θεωρούνται φυσιολογικοί.
Αν και οι προσπάθειες κατασκευής αυτοκινήτου είχαν ξεκινήσει από το 18ο αιώνα, η ιστορία, του αυτοκινήτου καλύπτει μόνο τα τελευταία εκατό χρόνια της χιλιετίας. Μέσα σ΄ αυτά τα χρόνια, πολλές εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων εμφανίστηκαν και εδραιώθηκαν ή εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω μόνο μερικά μοντέλα που σηματοδοτούν την σύντομη παρουσία τους. Οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι του αιώνα μας εξαφάνισαν πολλά δείγματα αυτοκινήτων από εταιρίες που δεν υπάρχουν πια.  
Η συνέχεια εδώ...







Άκου τον ήχο μερικών super car στο παρακάτω βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: