Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Όταν ο γρίφος θα λυθεί...


Μια φορά κι έναν καιρό
σ’ ένα τόπο μακρινό
ή πολύ, πολύ κοντινό…
ζούσε ένα ξωτικό
που γρίφο κλήθηκε να λύσει
τη νεράιδα θα βοηθήσει,
δεν δίστασε…
και παραμύθι ξετυλίχτηκε μουσικό!
Η μουσικός και ερμηνεύτρια Έρρικα Πατρικίου, ο συνθέτης και πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου και η νηπιαγωγός και θεατροπαιδαγωγός Ευθυμία Γάτου, δημιούργησαν την παιδική μουσική παράσταση με τίτλο: «Όταν ο γρίφος θα λυθεί…ξανά τραγούδι θ’ ακουστεί», για τα παιδιά που ονειρεύονται και για τους μεγάλους που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν και να ανοίγουν τις πόρτες της φαντασίας για να ταξιδέψουν στον κόσμο του παραμυθιού.
Σκανταλιάρικοι λαγοί, ασυνήθιστοι δράκοι, ατρόμητοι άνθρωποι, βότανα, γιατρικά και όλα τα στοιχεία της φύσης γίνονται αρωγοί στην ασυνήθιστη περιπέτεια της νεράιδας και στην προσπάθεια του ξωτικού να τη βοηθήσει.
Βοηθός και συνοδοιπόρος σ’ αυτό τους το ταξίδι και η Έρρικα Πατρικίου που με βαθιά ευαισθησία και τρυφερό λυρισμό ερμηνεύει τα μουσικά μέρη της παράστασης και δίνει ζωή στο παραμύθι που έγραψε η Ευθυμία Γάτου, εμπνευσμένη από την λαϊκή μας παράδοση και με ιδιαίτερη αγάπη στο λόγο. Το λόγο που έγινε μουσική με τη δημιουργική έμπνευση του Ηλία Χατζόγλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ταξιδέψει τους θεατές με τη δύναμη της ζωντανής μουσικής. Όλοι μαζί σκηνοθέτησαν και ερμηνεύουν επί σκηνής μια ιστορία θάρρους και πίστης, στη ζωή και στη νίκη του καλού που οδηγεί εν κατακλείδι στην πραγματική ευτυχία.
Στο Αχίλλειο στις 18:00. Είσοδος "υπέρ ευαγών ιδρυμάτων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: