Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μουσείο Περγάμου - Εικονική περιήγηση


Βρίσκεται στη Γερμανία. Ένα από τα εντυπωσιακότερα μουσεία της Ευρώπης. Στο μουσείο υπάρχουν τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία. Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής, και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης.

Το κύριο σώμα των αντικειμένων προήλθε από την εξαγορά της συλλογής ενός Ρωμαίου αρχαιολόγου το 1698, και οι αρχαιότητες έγιναν διαθέσιμες στο κοινό το 1830. Κάνε μια βόλτα κάνοντας κλικ στην πιο κάτω φωτογραφία της εισόδου του Μουσείου.


Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κομμάτι του μουσείου είναι η Πύλη της Ιστάρ (Περσικά : دروازه ایشتار) (Αραβικά : بوابة عشتار) . 'Hταν η όγδοη πύλη προς το κέντρο της πόλης της Βαβυλώνας. Χτίστηκε γύρω στο 575 π.Χ. με διαταγή του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα του Β΄ στη βόρεια πλευρά της πόλης. Το ανώτερο μέρος της εκτίθεται στο Μουσείο της Περγάμου, στο Νησί των Μουσείων, στο Βερολίνο και τμήματά της σε πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο.







Πιο κάτω αντίγραφο που βρίσκεται στη σημερινή Βαβυλώνα.


Στο μουσείο υπάρχει ξενάγηση στην ελληνική γλώσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: