Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Σίμον Κιάερ - αρχηγός εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Δανίας

Ξέρεις φαντάζομαι ότι σήμερα αγωνίζεται ο Τσιτσιπάς στον τελικό ενός από τα μεγαλύτερα τουρνουά τένις στον κόσμο. Όλοι θα είμαστε στην οθόνη να τον υποστηριξουμε.

                                         

Χθες όμως σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μιας επίσης πολύ μεγάλης διοργάνωσης, του EURO, συνέβη ένα συγκλονιστικό όσο και δυσάρεστο γεγονός. Ένας παίκτης της εθνικής Δανίας έπεσε στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του. Ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δανίας που βλέπεις στη φωτογραφία βρέθηκε αμέσως δίπλα του και κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή μέχρι να φτάσουν κοντά του οι γιατροί του γηπέδου. Αμέσως μετά μαζί με τους συμπαίκτες του σχημάτισε ένα τείχος γύρω από τον άτυχο ποδοσφαιριστή, για να μη φαίνεται από τις κάμερες. Kαι όταν σιγουρεύτηκε και γι' αυτό έτρεξε, κοντά στη γυναίκα του άτυχου ποδοσφαιριστή, να την παρηγορήσει γιατί βρισκόταν σε σοκ και έκλαιγε. 
Όπως καταλαβαίνεις, όσο καλοί παίκτες και να παίζουν στα γήπεδα του EURO και όχι μόνο, ο ήρωας της διοργάνωσης και αυτός για τον οποιο μιλάνε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, δεν είναι κάποιος Ρονάλντο ή Μέσι, αλλά ο ΣΙΜΟΝ ΚΙΑΕΡ.
Και κάτι άλλο. Αυτό που ίσως είδες χθες στην τηλεόραση είναι Ιστορία!!! Στο λέω γιατί την μισείς. Ιστορία όμως είναι όλα όσα έγιναν παλιά, αλλά και όσα γίνονται σήμερα ή και στο μέλλον. Σκέψου λοιπον ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4.000 μ.Χ. θα έχουν πολύ πιο χοντρό βιβλιο Ιστορίας από σένα.
Όσο για τη Δανία, μην τα θέλεις όλα από μένα. Ρίξε και μια ματιά στο google maps!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: