Το βασικό συστατικό της τσίχλας είναι το φυσικό λάτεξ. Βγαίνει από το καουτσουκόδεντρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βγαίνει το ρετσίνι από τα πεύκα. Το δέντρο χαράσσεται σε σχήμα Χ και το λάτεξ συλλέγεται σε δοχεία. Αφού στεγνώσει 1-2 ημέρες σε ζεστό αέρα, το βράζουν και το ανακατεύουν μέχρι να γίνει παχύρευστο σιρόπι. Παράλληλα προσθέτουν ζάχαρη άχνη, σιρόπι καλαμποκιού και διάφορες γλυκαντικές και αρωματικές ουσίες.
Έπειτα, βγάζουν αυτή τη μάζα πλέον (που δεν είναι ούτε υγρή αλλά ούτε στερεή) από τα καζάνια. Την ψύχουν με κρύο αέρα για να γίνει πιο στερεή. Την τοποθετούν σε ένα μηχάνημα ας το πούμε απλά, με πλάστες, ώστε να την κάνουν λεπτή.
Οι πλάστες αυτοί, την περνάνε και την ξαναπερνάνε συνέχεια, για ώρες. Την πατάνε απαλά, ώστε οι επιφάνειες της να γίνουν απόλυτα λείες και στο σωστό πάχος.
Παράλληλα, βομβαρδίζεται ελαφρώς από σκόνη ζάχαρης, η οποία κάθεται ελαφρά πάνω στις επιφάνειές της.
Έτσι, μετά κόβονται με ακρίβεια οι τσίχλες από αυτή τη μάζα και συσκευάζονται.
Στο πιο κάτω βίντεο χρειάζονται αγγλικά αλλά και μόνο η εικόνα θα σε κατατοπίσει.
Και μια λεπτομέρεια. Από το φυσικό λάτεξ φτιάχνουμε και τις γόμες που χρησιμοποιείς στο σχολείο!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου